пятница, 5 ноября 2021 г.

Цікаво знати!

 Цікаво знати...

Всі ви знаєте таку квітку як айстра. Вона потрапила в Україну відносно недавно — близько 300 років тому. До Європи вона була завезена потайки з Китаю в XVII (17) столітті французьким ченцем.

У перекладі з латинської мови слово «айстра» означає «зірка». Існує китайська легенда про походження цієї назви. Якось два мандрівники, намагаючись дійти до зірок, піднімалися на найвищу гору багато днів. Але коли вони досягли вершини, то зірки над ними були так само далекі й недоступні. Тоді мандрівники, розчаровані, без їжі й води, провівши багато важких днів у дорозі, повернулися до підніжжя гори. Там вони побачили чудову луку з «Подивися, — сказав один мандрівник, — ми шукали зірки на небі, а вони живуть на землі!» Мандрівники викопали кілька квіток і принесли їх до своїх помешкань. Почали вирощувати їх і дали їм зіркове ім’я — айстри. З тих давніх часів айстри стали символом краси, елегантності, скромності й чарівності.

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

"Природа, фантазія, творчість"

   четвер, 13 жовтня 2022 р.                                                                      Тема: Практична робота. Догляд за тваринам...