среда, 7 апреля 2021 г.

Це цікаво!

 Цікаві факти про мак.

 

Квітка сну і мрій. Легенда про мак. Цікаві факти про мак.Мак (Papaver) - рід трав'янистих рослин сімейства "макові".

Молочний сік маків називається «опіум», що в перекладі з грецького означає «маковий сік».
Мак використовували в Давньому Єгипті як болезаспокійливі засіб, називаючи його сонним зіллям. Мак спеціально вирощували на плантаціях.
Мак присвячувався в Стародавній Греції богам сновидінь Морфея і сну Гіпнос. Букети або вінки з макових головок можна побачити на всіх зображеннях цих богів.
З яскраво забарвлених пелюсток маку роблять натуральний харчовий барвник. Мак використовують в харчовій промисловості (насіння додаються в випічку).
Існує блакитний мак, який росте в Гімалайських горах. Цей мак має віночки яскраво-блакитного забарвлення, а тичинки і маточки жовтого забарвлення. Він цвіте три тижні.
У Німеччині існує традиція, яку називають "Весільної". В туфельки нареченої висипають макові зерна, для того щоб в сім'ї було багато дітей.
З часу закінчення Першої Світової Війни в Європі, США і Канаді мак символізує пам'ять загиблих у війнах. На початку листопада в Великобританії червоні маки з'являються на лацканах пальто і костюмів буквально всюди. 11 листопада тут відзначають День пам'яті загиблих у війнах (в річницю закінчення Першої Світової війни).

Комментариев нет:

Отправить комментарий

"Природа, фантазія, творчість"

   четвер, 13 жовтня 2022 р.                                                                      Тема: Практична робота. Догляд за тваринам...